Asiantuntijaoppaasi vihreään teeseen

Vihreän teen sanotaan tukevan kaikkea painonpudotuksesta terveeseen ihoon ja normaaliin ikääntymiseen, mutta tukeeko tiede todella hypeä?

Jos joku kertoi sinulle, että lehti voi vähentää rasvamassaa, vähentää lihasten kipeyttä ja edistää yleistä hyvinvointia, mistä lehdestä luulet heidän puhuvan?Ei, se ei ole kaalia. Se on vihreää teetä .

Tämä vuosisatoja vanha juoma on peräisin Kiinasta, mutta nykyään tee on maailman eniten käytetty juoma veden jälkeen. Miksi ihmiset juovat teetä? Energiaa, henkistä selkeyttä varten ja koska se on osa heidän päivittäistä rituaaliaan, mutta yhä enemmän, he juovat sitä myös väitetyn terveyden ja palauttavien etujen vuoksi.

Aiotko lisätä kupin päivittäiseen rutiiniin tai kokeilla uuden sukupolven teepohjaisia ​​kapseleita tai lisäravinteita, tässä sinun on tiedettävä.

Mikä On Vihreä Tee?

Vihreä, musta, valkoinen ja oolong-tee ovat peräisin Camellia sinensis -kasvien lehdistä. Jokainen näistä teistä eroaa siitä, kuinka lehdet jalostetaan.

Mustaa teetä valmistettaessa lehdet korjataan, hajoutetaan mekaanisesti (revitään tai murskataan) ja annetaan kuivua tai hapettua. Vihreä tee sitä vastoin on vähemmän hapettunut ja sisältää enemmän katekiinejä – luonnollisia antioksidantteja – kuin musta tai oolong-tee. [1]

Suurin osa vihreän teen lehtiä lämpökäsitellään sadonkorjuun jälkeen, yleensä höyryttämällä tai paistamalla. Tuloksena on tasaisempi maku ja alhaisempi kofeiinipitoisuus.

Mitä Vihreä Tee Tekee?

Vihreällä teellä, jonka juuret ovat perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä, on sanottu olevan useita myönteisiä vaikutuksia, mukaan lukien energian antaminen, ruoansulatuskanavan terveyden edistäminen ja terveen ihon tukeminen.

Asiantuntijaoppaasi vihreään teeseen

Nämä terveysväitteet ovat johtaneet paljon tutkimukseen vihreän teen hyödyistä, ja vaikka kaikkia väitteitä ei ole täysin todistettu, alustavat tulokset ovat lupaavia.

LUKEA  Haluatko puhdistaa?Kokeile sen sijaan tätä ikääntynyttä lähestymistapaa

Silti vihreää teetä käytetään ensisijaisesti stimulanttina, vaikka sillä on myös osoitettu olevan antioksidantti-, diureetti- jarasvaa polttavia ominaisuuksia. [2]

Tämä on johtanut useiden lisäravinteiden ja uutteiden kehittämiseen. Vihreää teetä on kaikessa energiajuomista pureskeltaviin vitamiineihin. Suosituin kulutusmenetelmä on kuitenkin edelleen kuuma tai kylmä juoma.

Voiko Vihreä Tee Auttaa Laihtumaan?

Yksi vihreän teen usein mainituista eduista on tehostettu rasvan hapettuminen, mikä johtaa kehon rasvan yleiseen vähentymiseen ajan myötä. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että tämä vaikutus on havaittavissa enemmän tavallisille kofeiinin käyttäjille – ihmisille, jotka eivät käytä kofeiinia niin usein. [3]

Tutkimuksessa määriteltiin kofeiinin käyttäjiksi tavallisia käyttäjiä, jotka kuluttavat yli 300 milligrammaa kofeiinia päivässä. Tämä vastaa suunnilleen yhtä suurta kahvia suosikkikahvistasi, kahta 16 unssia energiajuomaa tai kaksi ja puoli kuppia kahvia, jotka on valmistettu kotona. Käytettävän teetyypin mukaan se voi olla jopa 6 kupillista mustaa teetä (25-48 milligrammaa per kuppi) tai jopa 10 kupillista vihreää teetä (25-29 milligrammaa per kuppi) päivässä tai enemmän.

Niin kauan kuin kofeiinitapa on pienempi kuin tämä määrä, saatat nähdä joitain lisäpainonpudotuksen etuja lisäämällä vihreää teetä joko täydentävänä tai juomamuodossa päivittäiseen rutiinisi.

Mitkä Ovat Vihreän Teen Muut Terveyshyödyt?

Vihreä tee on antioksidanttinen voimala, ja on olemassa tutkimuksia, jotka osoittavat, että se voi vähentää lihaksen vaurioita, jotka aiheutuvat intensiivisestä liikunnasta.

Yhdessä tutkimuksessa löydettiin neljä viikkoa täydentämistä vihreän teen uutteella, mikä johti antioksidanttitasojen lisääntymiseen, samoin kuin tylsää kreatiinkinaasivastetta lihasten kestävyysharjoitteluun – lihaksen vaurioiden indikaattoriin. [4]

Myös suurten annosten täydentävän EGCG: n nauttimisen – vihreästä teestä löydetyn katekiinin – on ilmoitettu vähentävän lihasten kipua. [5]Tämä voi tarkoittaa nopeampaa palautumista ajan myötä, mikä voi auttaa niitä, jotka osallistuvat suurtaajuusharjoitteluohjelmiin.

Vihreän teen juomiseen on myös liitetty merkkejä, joiden yleinen terveys on parantunut . [2]

Mitkä Ovat Vihreän Teen Sivuvaikutukset?

Yleensä vihreä tee sietää erittäin hyvin useimmat ihmiset, joilla on vain vähän sivuvaikutuksia tai ei lainkaan sivuvaikutuksia normaaleissa annoksissa. Useimmat vihreän teen pussit sisältävät 1–2 grammaa varsinaisia ​​lehtiä, kun taas vihreän teen lisämuodot mittaavat EGCG: n kokonaismäärää.

LUKEA  Kuinka monta kaloria sinun pitäisi kuluttaa?

Vaikka täydentävän EGCG-kulutuksen on osoitettu olevan turvallinen jopa 800 milligramman annoksilla, pahoinvointia voi kehittyä noin 1200 milligramman annoksilla. [6] Joissakin tutkimuksissa on käytetty jopa 1800 milligramman annoksia, eikä niissä ole ilmoitettu olevan haitallisia vaikutuksia, joten vasteet voivat olla henkilöstä riippuvaisia. [5,7]

Jos käytät vihreää teetä ensimmäistä kertaa, on parasta aloittaa pienellä annoksella ja lisätä sitä ajan myötä, jos sinusta tuntuu, että tarvitset enemmän. Se on loppujen lopuksi kofeiinittomat stimulantit, ja jos sinulla on vähän kofeiinitoleranssia, se voi vaikuttaa unisi.

Asiantuntijaoppaasi vihreään teeseen

Onko Mitään Syytä, Miksi Minun Ei Pitäisi Juoda Vihreää Teetä?

Jos sinulla on erittäin alhainen kofeiinitoleranssi tai vältät kofeiinia yleensä, käsittele vihreää teetä samalla tavalla kuin muita kofeiinittomia juomia.On kuitenkin syytä huomata, että vihreän teen kofeiinitasot ovat paljon alhaisemmat kuin mustassa teessä tai useimmissa kahvijuomissa. Kuten Keagan Kiely huomauttaa artikkelissa ” 4 lisäosaparia, jotka ovat parempia yhdessä ”, vihreä tee sisältää myös aminohappoa, L-teaniinia, joka voi vähentää kofeiinin ei-toivottuja sivuvaikutuksia, kuten päänsärkyä tai särkymistä.

Vihreä tee voi vaikeuttaa tiettyjen elintarvikkeiden ravintoaineiden imeytymistä, koska se estää joitakin ruuansulatukseen liittyviä entsyymejä. Yksi tutkimus osoitti teepolyfenolien kuluttamisen johtaneen amylaasin, joka on yksi hiilihydraattien sulamisen tärkeimmistä entsyymeistä, aktiivisuuden vähenemisestä 61 prosentilla. Tämä tutkimus raportoi myös pepsiini-aktiivisuuden vähenemisen 32 prosentilla, entsyymin, joka hajottaa proteiineja. [8]

Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole niin suuri ongelma kuin miltä se kuulostaa, koska vihreän teen biologinen hyötyosuus on melko alhainen, ja suurin osa ihmisistä juo teetä muina aikoina kuin aterian yhteydessä. [9]

Mitä Minun Pitäisi Ottaa Vihreän Teen Kanssa?

Yksi lisäosa, joka voi parantaa vihreän teen vaikutuksia, on kversetiini. Kversetiini on yhdiste, jota on jo vihreässä teessä. Ylimääräisen kversetiinin ottaminen vihreän teen rinnalla voi auttaa sinua imemään teen katekiineja, mikä lisää hyötyjä. Valitettavasti tämä hyöty on osoitettu vain eristetyissä soluissa ja hiirimalleissa. [10]

Yksi vihreän teen kulutuksen kielteisistä vaikutuksista on, että se voi vähentää raudan ottoa kehossa. [11] Tämä vaikutus näyttää kuitenkin vähenevän, jos vihreää teetä käytetään yhdessä C-vitamiinin kanssa . [12]

LUKEA  Kuinka eläinurheilijat syövät lomien aikana

Kuten Kiely toteaa kappaleessa ”Lisäosaparit, jotka ovat parempia yhdessä”, vihreän teen uutteen ottaminen kofeiinin kanssa, kuten monissa rasvanpolttajalisäaineissa, voi edelleen lisätä aineenvaihduntaa ja polttaa enemmän kaloreita.

Kuten ravitsemusterapeutti Paul Salter selittää artikkelissa ” Ajattele teaniinia aivojen lisääntymiseen ”, L-teaniinin ja kofeiinin symbioottiset vaikutukset ovat voimakkaita, ja tutkimusta on lisääntymässä, joka osoittaa, että pari voi parantaa tuottavuutta, keskittymistä ja terveellisiä stressivasteita. Tämä saattaa olla syy ottaa ylimääräistä L-teaniinia vihreän teesi kanssa, mutta rehellisesti, voit myös vain juoda toisen kupin vihreää teetä päivässä saadaksesi kofeiinisi ja L-teaniinisi yhteen.

Mitä Muotoja Vihreä Tee Tulee?

Vihreän teen lehdet on perinteisesti sekoitettu kuumaan veteen ja niiden on annettu jyrkkä ennen juomista.Nykyään monet vihreän teen hyödyllisistä aineosista ovat nyt saatavana erillisinä ravintolisinä sekä vihreän teen uutteissa.

Asiantuntijaoppaasi vihreään teeseen

Yleisin vihreän teen muoto on edelleen kaupallisesti saatavia teepusseja, jotka löydät mistä tahansa ruokakaupasta. Jos katsot urheilujuomien käytävää, löydät todennäköisesti esisekoitetut, pullotetut vihreän teen juomat.

Vihreän teen uutteen (GTE) lisäravinteet sisältävät yleensä vakioidun mittauksen pääasiallisesta vaikuttavasta aineesta, EGCG: stä. Vaikka GTE-lisäravinteet sisältävät yleensä suurempia määriä EGCG: tä kuin saisit yhdestä kupillisesta teetä, molemmat vaihtoehdot tuovat jonkin verran hyötyä.

Onko Vihreä Tee Vaihtoehtoisen Lääketieteen Marvel?

Vaikka jotkut vihreän teen hyödyistä näkyvät vain tietyissä ihmisryhmissä (esim. Vähän kofeiinia käyttävät), hyödyt yleiselle terveydelle on osoitettu monissa tutkimuksissa.

Kun käytät vihreän teen uutetta tai lisäainetta, kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon EGCG: tä se sisältää.

Vaikka jopa 1800 milligramman annokset ennen harjoittelua voivat auttaa vähentämään harjoituksen jälkeistä kipeyttä, koet myös todennäköisemmin pahoinvointia ja muita haittavaikutuksia tällä annostustasolla.

Tärkeintä on tämä: Jos haluat menettää muutama ylimääräinen kiloa rasvaa, lisäämällä hieman vihreää teetä normaalin ruokavalion päälle ja liikuntaohjelmiin, voi olla turvallinen ja tehokas tapa auttaa käynnistämään etenemissi.